Bemutatkozás

1991-92-ben Dr. Szász Károly kezdeményezésére és Lendvay Zoltán atya támogatásával indult útjára az adonyi cserkészcsapat. Hat lelkes fiatal hölgyet kerestek meg, akik igent mondtak arra a felkérésre, hogy részt vegyenek egy táborban, majd az azt követő képzésen. 1993 tavaszán történt a fogadalomtétel, innentől kezdve hivatalosan is megalakult az 1414. számú Gellért püspök cserkészcsapat.

A csapat közel harminc éve működik tehát, hol kevesebb, hol több cserkésszel, jelenleg 20 aktív személlyel. Ezalatt az idő alatt rengeteg élmény, program van a csapatunk háta mögött. Minden évben 10 napos nyári tábort szervezünk ahol erdőben sátorozva tapasztaljuk meg a természet közelségét. Ez a tábor adja a keretét a cserkészévnek, az őrsi foglalkozásokon - többek között - erre készülünk. Emellett a farsangi időszakban cserkészbált tartunk, melynek teljes bevételét a csapatunk épülésére, fennmaradására fordítunk. Részt veszünk a városi megemlékezéseken, hiszen a cserkészek életében fontos a hagyományok ápolása, a történelem, a múlt tisztelete. A közösségi élet megélése is alappillére a cserkészetnek, így igyekszünk évente több olyan programot szervezni, ahol az egész csapat együtt tölthet el minőségi időt. Kirándulások, túrák, portyák során felfedezzük a természetet, a Karácsonyi időszakban közösen is ünneplünk, de a tanévzáró tábortűz és métázás is hagyomány már csapatunkban. Igyekszünk havonta legalább egy Szentmisén közösen részt venni, ahol egymás mellett ülve, közösen imádkozva élhetjük meg a közösség erejét.

Minden érdeklődőt, leendő cserkésztestvérünket szívesen várjuk, elsősorban általános iskolás kortól. Az őrsgyűléseket péntekenként tartja Alsóházi Boglárka, az adonyi plébánián.


Csapatparancsnokok:

1993-2000 Györe Andrea

2000-2014 Olszewski Waldemard

2014-2017 Fogas Gábor

2017-2019 Elek Sándor

2019- Pavolek Réka


A jelentkezéseket a csapatunk Facebook oldalán várjuk, ami az alábbi linken elérhető: