Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesület

2021.04.27

E világ szívében továbbra is jelen van az élet Ura, aki nagyon szeret minket.
Ő nem hagy el bennünket, nem hagy magunkra, mert végérvényesen eggyé vált földünkkel,
és szeretete mindig segít, hogy új utakat találjunk.

Áldott legyen!

Ferenc pápa Laudato si' kezdetű enciklikájából a közös otthon gondozásáról, 2015. május 24.

2008 nyarán indultak meg a "'Minden általa és érte teremtetett' (Kol 1,16), Felelősségünk a teremtett világért" című katolikus püspökkari körlevél és a kereszténység és környezet kapcsolatát több szempontból körüljáró három kötetes könyv - a "Hogy művelje és őrizze meg" " munkálatai, amelyekben számos egyházi és világi keresztény szakember és munkatárs vett részt.


Az együtt dolgozók és a témában tovább munkálkodni szándékozók úgy gondolták, hogy a dokumentumok megírásával és kiadásával ne érjen véget az itt kialakuló keresztény buzgóság a teremtés védelme terén, ezért a megjelenés előtt nem sokkal létrehoztak egy önálló teremtésvédelmi munkacsoportot. A munkacsoport célja egyrészt a körlevélben és a könyvben leírtak folytatása és élővé tétele mindazok számára, akik szeretnének a jelen súlyos környezeti helyzetben ismereteket szerezni a természeti környezettel kapcsolatos gyakorlati és etikai kérdésekről. Másfelől a csoport szeretett volna aktivizálni, cselekvésre sarkallni minden keresztény és jószándékú embert, hogy tevékenyen vegyék ki részüket a teremtés, a Föld megőrzéséből.


Bővebben olvasható www.teremtesvedelem.hu a oldalon.


Teremtésvédelmi munkatársnak való jelentkezés: https://www.teremtesvedelem.hu//content/page/naphimnusz-egyesulet-belepesi-nyilatkozat